Köpvillkor

Senast reviderad: 2018-05-24

Allmänt

Vi som tillhandahåller sajten ryggbank.se med namnet Ryggbänk är företaget Firma Torbjörn Bohman  org. nr 680315-6691. Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses företaget.

En beställning är bindande.

Vi förbehåller oss rätten att neka kund köp.

För att handla av oss måste du vara 18 år. Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd och underskrift för att beställa av oss. Om någon trots allt handlar och är under 18 år är målsman ansvarig för barnets handling.

För privatpersoner gäller Konsumentköplagen samt Distans- och Hemförsäljningslagen. Kunden är skyldig att läsa våra köpvillkor samt följa de regler och råd vi ger beträffande köp och produktskötsel.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. samt förbehåller oss rätten att ifrågasätta beställningar som anses vara oseriösa eller inte verkar trovärdiga.

Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webshop.

Kontaktinformation

Webshop namn: Ryggbänk.se
Bolagsnamn: Firma Torbjörn Bohman
Organisationsnummer: 680315-6691
Postadress: Kvarnvägen 10, 646 50 Björnlunda
Besöksadress: Gröna gatan 1A, 151 32 Södertälje
Returadress: se avsnitt om returer nedan.
Email: webshop@ryggbank.se
Telefon: +46 (0) 760 500 352

Priser

Samtliga priser är angivna i SEK inkl. 25% moms. Vi reserverar oss för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Avgift för frakt tillkommer.

Minimiorder

Vi har ingen ordergräns.

Betalning

Klarna Checkout

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Klarna Checkout är att man skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med faktura, kort eller bank.

Se Klarna villkor.

Orderbekräftelse

När du har gjort din beställning hos oss får du automatiskt en orderbekräftelse till den e-postadress du har angivit i kassan. I orderbekräftelsen får du också ett ordernummer som du kan referera till vid frågor eller kontakt med oss angående din beställning.

Frakt & Leverans

För närvarande  levererar endast inom Sverige.

Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar vi kunden. Fraktkostnaden syns alltid i varukorgen.

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.

Leveransen för privatpersoner sker som hemleverans med DHL. Du kommer att bli kontaktad på det telefonnummer du angivit för en tid som passar.

Leverans till företag sker på den leveransadress du angivit.

Ångerrätt/Reklamation

Vi tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt att returnera varan, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändrat skick och i originalemballaget.

Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Du som kund bär ansvaret för att din försändelse når oss, därför rekommenderar vi att du väljer ett spårbart fraktsätt.

För retur måste du meddela oss inom 14 dagar från det att du mottagit varan att du kommer skicka den i retur.

Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten.

Skadat paket eller emballage ska anmälas direkt hos ditt ombud när du hämtar ut det. Skicka sedan ett e-mail till webshop@ryggbank.se och berätta detta för oss.

Felaktig eller skadad vara och dolda transportskador ber vi dig anmäla snarast, bifoga bild och ditt ordernummer i ett e-mail till webshop@ryggbank.se. Vi står för returfrakten vid fel eller reklamation, mer information om hur du går tillväga får du när du kontaktat oss.

Du har som kund 3 års reklamationsrätt på en vara där ett ursprungsfel har upptäckts.

Returer

För att returnera en vara till oss gör du följande:
1. Ladda ner och skriv ut denna retursedel eller kontakta oss på 0760 500 352 eller webshop@ryggbank.se.
2. För att en retur ska bli godkänd ska produkten vara oöppnad, oanvänd och ligga kvar i eventuella originalförpackningar.
3. Lägg med returlappen i paketet tillsammans med din vara och skicka till nedanstående adress.

Ryggbänk.se Webshop
c/o Firma Torbjörn Bohman
Kvarnvägen 10
64650 Björnlunda

Återbetalning

Återbetalning till kund vid en retur eller reklamerad vara sker så fort vi återfått varan och kontrollerat denna, dock senast 30 dagar efter mottagandet. Återbetalningen sker normalt sett via Klarna.

Force majeure

Ryggbänk.se / Firma Torbjörn Bohman är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsatts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Hantering av personuppgifter

Se Personuppgiftspolicy